G I Z E L L A O T T H O N

Kérem várjon, az oldal töltődik

2051 Biatorbágy, Boldog Gizella utca 1. 06-23-530-550 info@gizella.hu

Idősotthon

Tamási Áronnal valljuk: „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne”

Átmeneti és tartós ápolást és gondozást nyújtó intézményi ellátás

A Gizella Otthon Budapesttől negyedórányira, a budai hegyek között, Biatorbágy központi részén, jól megközelíthető, mégis nyugodt, csendes környezetben, 10.000 négyzetméternyi zöldterületen található.

Várjuk mindazokat, akik koruk, egészségi állapotuk, családi/szociális helyzetük miatt önmaguk ellátására maradéktalanul nem képesek. A hatályos rendelkezések szerint intézményünkbe olyan személyek nyerhetnek felvételt, akik aktív gyógyintézeti kezelést nem igényelnek és a gondozási szükségletük a napi négy órát meghaladja.

Várjuk a demenciával élőket! Egyéb pszichiátriai kórkép, szenvedélybetegség azonban a felvétel akadálya lehet. Az elhelyezés átmeneti időre is lehetséges a szabad férőhelyek függvényében.

Háromszintes, 2.000 m2-es, akadálymentes épületünkben két-három ágyas, saját fürdőszobás, többnyire kertkapcsolatos és teraszos szobákba várjuk leendő lakóinkat. Egyszemélyes lakrészeink is vannak.

Gondozóink egészségügyi és/vagy szociális képzettségűek, számosan demencia szakgondozók.

Folyamatos munkarendben dolgozunk; a gondozást, ápolást napi 24 órában biztosítjuk.

Saját konyhánk dietetikus segítségével összeállított étlap szerint főz.

Személyközpontú gondozás

Annyi gondoskodást igyekszünk nyújtani lakóinknak, amennyit állapotuk szükségessé tesz. Ezért életútjuk megismerése, a hozzátartozókkal való kapcsolattartás fontos része a napi munkának.

Az egészségügyi alapellátás keretében intézményi orvosunk rendel, a szükséges szakorvosi vizsgálatok elsősorban a helyi szakrendelőben biztosítottak. Gyógytornászunk csoportos, és szükség szerint egyéni foglalkozásokat tart.

Mentális gondozás

Számos különböző elfoglaltságot, egyéni és csoportos foglalkozást kínálunk, melyeken lakóink érdeklődésüknek és állapotuknak megfelelően tudnak részt venni. (Kreatív és memóriacsoport, állatasszisztált foglalkozás, zeneterápia, zenehallgatás, rejtvényfejtés, kertészkedés, kirándulás, séta, gyaloglóklub).

Az otthonban mentálhigiénikus szakemberek, pszichológus, pszichiáter, neurológus dolgozik – személyi feltételeink és a demenciával élők gondozásában szerzett évtizedes tapasztalatunk a személyközpontú gondozás záloga.

Szakápolás

Egészségügyi kollégáink szakápolási feladatokat látnak el (sebellátás, szondatáplálás, kanülös beteg ápolása stb.).

Kapcsolat: info@gizella.hu

Dr. Egervári Ágnes igazgató
Tálos Beáta szakápolás vezető
Plasek Zsuzsa főnővér
Bajcsai Lajosné
Szebeni Dóra